Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο «λαός τεμπέληδων» τελικά είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ε.Ε.

Ένα από τα κλασσικά στερεότυπα στην Ελλάδα ήταν η ψευδολόγα διαδεδομένη θέση ότι η φιλοπονία , η εργατικότητα ήταν κάτι άγνωστο για την πλειονότητα των εδώ οικούντων Ελλήνων (με εξαίρεση τους ομογενείς της Διασποράς). «Δεν βλέπουμε προκοπή διότι βασικά είμαστε λαός τεμπέληδων». «Πάσχουμε» και η αιτία εντοπίζεται εκτός «Τόπου» και εντός «Τρόπου».Αυτό περίπου ήταν πάντοτε η μόνιμη επωδός των «ιεροφαντών» - ερμηνευτών της εγχώριας κακοδαιμονίας μας.

Δυστυχώς γι αυτούς ούτε η επικριτική- επιτηρητική-αλμουνιακή ... Eurostat δεν τους δικαιώνει. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα της στοιχεία που αφορούν το Β΄ τρίμηνο του 2009 οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι σε πανευρωπαϊκο επίπεδο σε σύγκριση με όλους τους άλλους λαούς της Ε.Ε. και δουλεύουν κατά μέσο όρο 42 ώρες εβδομαδιαίως. O μέσος όρος εργασίας στην ΕΕ των 27 είναι 40,3 ώρες και στην ευρωζώνη είναι 40 ώρες ανά εβδομάδα. Σύμφωνα με την σχετική κατάταξη της Eurostat, τους Έλληνες ακολουθούν οι Τσέχοι (41,6 ώρες), οι Αυστριακοί (41,5 ώρες) και οι Πολωνοί (41,4 ώρες). Λιγότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Φιλανδοί (37,8 ώρες), οι Δανοί (38 ώρες) και οι Σουηδοί (38,1 ώρες).

Όπότε άντε να μας κάνει ο Γ.Α.Π. μια Δανία του Νότου ώστε επιτέλους να ...δουλεύουμε λιγότερο. Τώρα αν εν τω μεταξύ καταμεσής του «δρόμου αλλαγής» προκύψει «ατύχημα» και αντί για «δανοποίηση» υποστούμε την καθολική μας «πακιστανοποίηση» πάλι θα ... δουλεύουμε λιγότερο (=ανεργία + υποαπασχόληση + μαύρη εργασία) οπότε τελικά ερχόμαστε στα ίδια.

_


Δεν υπάρχουν σχόλια: