Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ANTI WEBLOG: Σε λίγο θα πολεμάμε με … τηλεπάθεια!

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν κάποια πράγματα ή έχουν ακουστά περί της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Η DARPA λοιπόν είναι η υπηρεσία έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και ιδρύθηκε το 1958 ως απάντηση των ΗΠΑ στην τότε σοβιετική εκτόξευση του δορυφόρου ΣΠΟΥΤΝΙΚ.

Στόχος της DARPA είναι «η διατήρηση της τεχνολογικής υπεροχής των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και η αποφυγή εκπλήξεων από τεχνολογικές καινοτομίες άλλων κρατών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ». Βασικός όμως σκοπός της DARPA είναι η δημιουργία κατάλληλων καινοτομικών εφαρμογών τεχνολογικών και επιστημονικών εκπλήξεων για λογαριασμό του Αμερικανικού Πενταγώνου. Για αυτό και η ανεπίσημη ονομασία της εν λόγω υπηρεσίας είναι «Mad Science Division» ήτοι το «Τμήμα της Τρελής Επιστήμης».

Οι τομείς έρευνας της DAPRA καλύπτουν πολλές και διαφορετικές επιστήμες και ειδικότητες. Βιολογία, Ιατρική, Πληροφορική, Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά κλπ κλπ. Οι δραστηριότητες της ξεκινούν από την βασική επιστημονική εργαστηριακή έρευνα και καταλήγουν στην κατασκευή πρωτοτύπων στρατιωτικών συστημάτων μεγάλης κλίμακας . Η τεχνολογία της διατίθεται τόσο στον ίδιο τον στρατό όσο και σε ιδιώτες εργολάβους που χρησιμοποιούν στρατιωτικά συστήματα.

Γνωρίζοντας λοιπόν τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε μαθαίνοντας πως η τελευταία προσπάθεια της DAPRA έχει να κάνει με την κατάργηση των ραδιοασυρμάτων, των ραδιοσυχνοτήτων και των λοιπών συμβατικών μεθόδων επικοινωνίας στο πολεμικό μέτωπο, και την αντικατάστασή τους από την …. τηλεπάθεια. Ή τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν. Και για αυτό έλαβαν και $4 εκατομμύρια ως πρώτα έξοδα προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Silent Talk» με απώτερο σκοπό «την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών σε συνθήκες μάχης χωρίς όμως τη χρήση φωνητικής αλλά μέσω της ανάλυσης νευρωνικών σημάτων».!!!! Τόσο καλά.

Και για όσους βιαστούν να λοιδορήσουν το παραπάνω σκεπτικό, να τους θυμίσουμε ότι από πέρσι υπάρχει παρόμοια μεγάλη χρηματοδότηση ενός παρεμφερούς προγράμματος εκ μέρους του Πενταγώνου προς το University of California για έρευνα στην πιθανότητα εφαρμογών τηλεπάθειας, μέσω όμως ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η όλη σχετική έρευνα βασίζεται στην νευροφυσιολογική αρχή ότι η ομιλία προϋπάρχει ως νευρωνικό σήμα στον εγκέφαλο πολύ πριν υλοποιηθεί με τη μορφή φωνητικού σήματος. Η DAPRA λοιπόν θέλει να ανακαλύψει την τεχνολογία η οποία και θα ανιχνεύει αυτά τα «προ-σήματα», θα τα αναλύει και θα τα εκπέμπει προς κάποιον σύνδεσμο διαμεσολάβησης. Η DARPA μάλιστα σκοπεύει να χρησιμοποιεί προηγμένα εγκεφαλογραφήματα προκειμένου να διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα των χρηστών. Είναι μια τεχνική που ήδη ερευνάται και συμπεριλαμβάνει τη χρήση κυαλιών που θα διαβάζουν τη σκέψη… και που θα ειδοποιούν τους στρατιώτες σχετικά με αναφυόμενες απειλές, πολύ πριν η συνείδησή τους τις επεξεργαστεί από μόνη της και μπορέσει να τις αντιμετωπίσει.

....

Όλο το ενδιαφέρον άρθρο στο ANTI WEBLOG εδώ.

_



Δεν υπάρχουν σχόλια: